VPN spørgsmål og svar

VPN FAQ – Oftest stillede spørgsmål og svar

Det kan ofte være svært at finde rundt i VPN junglen en gang i mellem. Udtryk som SSL, proxy, tunneller, kryptering, autorisation osv. kan være forvirrende og forhindre dig i at vælge den rette VPN service. Derfor har vi her samlet en oversigt over de spørgsmål som folk oftest stiller os her på bedstevpn.dk. Læs videre og brug gerne vores kontaktformular, hvis du har spørgsmål om VPN, så prøver vi at opdatere denne side med de seneste spørgsmål og svar.

Hvad er en VPN forbindelse?

En VPN forbindelse er forbindelse til internettet der giver dig sikkerhed og anonymitet. Det foregår ved at du først opretter en krypteret forbindelse til en VPN udbyder, som derefter opretter en forbindelse til resten af internettet på dine vegne. På den måde undgår du at at uvedkommende kigger dig over skulderen og følger med i hvad du browser på internettet. Du kan læse mere om hvad VPN er ved at klikke her og læse vores artikel om emnet.

 

Hvad betyder VPN?

VPN betyder Virtual Private Network, fordi det netop skaber et virtuelt netværk som er både privat, anonymt og sikkert. Nogle mennesker har før i tiden kaldt VPN for Very Personal Network, men denne betydning er ikke korrekt.

 

Hvilken VPN skal jeg vælge?

Dette er et rigtig godt spørgsmål, og det er samtidig én af de største grunde til at vi har skabt denne hjemmeside – for at hjælpe dig med at vælge den helt rigtige VPN. At vælge en VPN udbyder eller en VPN service kommer an på mange faktorer. Pris er én af de grundlæggende ting man som køber skal være opmærksom på. Hvad koster denne service per måned? Per år? Der kan være mange penge at spare ved at vælge det rette abonnement, samt ved at købe når der er særlige tilbud. Sikkerhed og brugervenlighed er også nogle af de ting man skal overveje, før man vælger sin udbyder. Hvor god er VPN udbyderens kryptering og hvor let er det at bruge de apps og programmer som de har udviklet?

For at hjælpe dig med at vælge den helt rette VPN løsning, anbefaler vi dig at du checker vores top 10 over VPN tjenester ud, da dette vil give dig det bedste overblik over pris, sikkerhed, brugervenlighed og anonymitet. Og hvis du har lyst til at gå mere i dybden er du selvfølgelig også velkommen til at læse vores VPN anmeldelser.

 

Hvad er VPN konfiguration?

En VPN konfiguration er en måde du vælger at sætte din VPN løsning op. En VPN kan konfigureres på mange måder, f.eks. kan du vælge protokol, server som du forbinder til, krypteringsmåder, om du vil bruge en kill switch eller ej, og meget mere. Det er vigtigt at sætte sig ind i hvad alle disse ting betyder hvis du vil have den optimale kontrol over din VPN forbindelse. De fleste VPN apps og programmer er dog sat op på en måde så de automatisk vælger de bedste indstillinger for dig, så du kan som regel være sikker på at være godt dækket ind. Vi anbefaler dog altid at du checker dine indstillinger før du forbinder til din VPN.

 

Hvad er VPN server?

En VPN server er den computer som du forbinder til, når du forbinder til en VPN service. Denne computer kan fysisk være placeret hvor som helst i verden, og netop placeringen af denne computer er afgørende for hvilke hjemmesider du kan tilgå. F.eks. kan du ved at forbinde til en amerikansk server, få adgang til amerikanske hjemmesider som f.eks. Netflix USA, som ellers er blokeret for folk i Danmark. Eller du kan omvendt forbinde til en dansk server når du er i udlandet, og på denne måde få adgang til at se dansk TV i udlandet. En god VPN udbyder har et stort udvalg af servere rundt omkring i verden, så du har gode muligheder for altid at finde en server til netop dine formål.

 

Hvad er en VPN protokol?

Hvordan virker VPN?

Hvad er VPN på min iphone?

Hvad er en VPN router?

Hvad er en VPN tunnel?

Hvad er ssl?

Hvilken VPN er bedst?

Hvordan sætter man en VPN forbindelse op?

Er shi xiong VPN?

Hvor sikker er VPN?